Author: İlmihalTV
•02:47

Cünüp bir kimsenin salavat çekmesi ve zikretmesi caizdir. Cünübe haram olan şey, Kuran okumaktır. Cünüp bir kimse, bir harf dahi olsa Kuran’dan bir şey okuyamaz. Sadece dua maksadıyla, veya Allah’ı sena için, ya da bir işin başlangıcı olması kasdıyla Kuran’dan bazı bölümleri okuyabilir. Mesela bir bineğe binerken: “Bize bunu itaatkâr kılanın şanı ne yücedir! Biz buna kendi gücümüzle sahip olamazdık” mealindeki ayeti Arapçasıyla okusa, ya da inerken: “De ki, Rabbim beni mübarek bir yere indir” ayetini okusa, bu haram olmaz.

Demek cünüp kimse, dua maksadıyla dua ayetlerini okuyabilir; sena ve hamd için sena ayetlerini okuyabilir; bir işe başlamak için Kuran’dan bir ayeti okuyabilir ve besmele çekebilir; zikir edebilir ve salavat getirebilir; Fatiha, Ayete-l kürsi ve ihlas surelerini zikir kastıyla okuyabilir. Bunlar haram değildir. Adet halindeki ve lohusa bulunan kadınlar için de durum böyledir. Ayrıca bu hallerde dua kitabına el sürmek veya yanında taşımak ta caizdir.

This entry was posted on 02:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 yorum:

On 27 Nisan 2017 10:41 , nefaydaliolabilir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.