Author: İlmihalTV
•03:47

Adetin en az suresi üç tam gün, en çoğu ise on gündür. Temizlik müddetinin en azı ise on beş gündür. Temizliğin nihai sınırı yoktur. Zira bir kadın bazen yıllarca adet olmayabilir.

Buna göre, bir kadının kanı, üç günden önce kesilse ve ilk kan gördüğü andan itibaren onuncu günün sonuna kadar bir daha kan gelmese, bu kan adet kanı değildir. Çünkü adetin en azı olan üç gün dolmadan kanı kesilmiş ve adetin en çoğu olan onuncu günün sonuna kadar kan gelmemiştir.

Fakat kanın kesilmesinden sonra, mesela onuncu ya da daha önceki bir günde tekrar kan görse, hepsi adet kanı olmuş olur. Zira adetin en çoğu on gündür ve adet günleri içinde kanın sürekli gelmesi şart değildir. Mesela, bir kadın üç gün kan gördükten sonra iki gün kanı kesilse ve arkasından üç gün daha devam etse, bu sekiz günün hepsi adet gününü teşkil etmiş olur.

Eğer on günden sonra, daha temizliğin en azı olan on beş gün geçmeden önce kanı tekrar görecek olsa, bu kan adet değil; hastalık kanıdır.

This entry was posted on 03:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: